Jelenlegi hely

Kávé, egészséges vagy nem?

Üdvözlöm Kávé rajongó Barátaimat!

Az interneten nagyon sok cikket találunk, ami arról szól, hogy a kávé egészséges-e vagy nem? A koffein rossz hatással van az egészségre vagy nem? Egyre inkább elterjed az a hír, hogy újabb kutatások szerint a kávé és vele együtt a koffein nem feltétlen egészségtelen! Sőt, tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy nagyon sok jótékony hatásai vannak!

A kávé egészséges vagy nem?

Egy friss kutatás szerint a kávéban megtalálható vegyületnek, a polyphenolnak köszönhetően 30 százalékbancsökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Ugyanis ez a polyphenol egy erős antioxidáns hatású vegyület. Az antioxidánsok az anyagcsere során keletkező károsodásoktól védik meg a sejteket, ezzel  csökkentve az erek beszűkülését okozó gyulladásos állapotot. E sejtvédő tulajdonsága miatt a kávé rákmegelőző tulajdonságát is szokták emlegetni.

A koffeinnek is több hasznos tulajdonsága van. Mint például az, hogy a koffein javítja a reakcióidő és a koncentráló képességet. Gyorsítja a szervezet anyagcseréjét.

A kávé növeli a szellemi és fizikai teljesítőképességet, csökkenti az Alzheimer-kór, a máj- és a méhrák, illetve a cukorbetegség kockázatát, enyhíti a fejfájást, az asztmások számára pedig megkönnyíti a lélegzést. (forrás: napidoktor)

Ezek mind bizonyított tények, amiket friss kutatások mutattak ki. Azonban az is bizonyított, hogy a kávénak lehetnek kártékony hatásai. Ez a kártékony hatás leginkább a koffeinre vezethető vissza. Ugyanis a koffein erős függőséget tud létrehozni. Ha egy koffeinfüggő nem juthat hozzá napi koffeinbeviteléhez, akkor annak fejfájás, ingerültség lehet a következménye. Ezenkívül a koffein élénkítő hatása csak pár óráig tart és utána teljesítménycsökkenés lesz az eredménye. Ez azért van, mert a koffein csak a kipihentség látszatát adja. Egyszerre sok koffein bevitele veszélyes lehet: izgatottság, remegés, szédülés, szívdobogás és szabálytalan szívverés, súlyos esetben izomgörcsök léphetnek fel sok koffein fogyasztása esetén.

Mivel a kávé fontos összetevői a különféle savak, ezért a kávé erősen savasítja a szervezetet. A mértéktelen kávéfogyasztás károsíthatja a gyomor nyálkahártyát, és növelheti a hasnyálmirigyrák rizikóját is.

Azt szokták javasolni, hogy két kávé elfogyasztása között 3-4 óra teljen el – ugyanis ennyi ideig tart, míg a koffein ki megy a szervezetünkből. Illetve a napi 3-4 kávé az ajánlott mennyiség.

Van, aki azt ajánlja, hogy teljesen szokjunk le a koffeinről és koffeinmentes kávét igyanak, van aki azt állítja, hogy a koffeint igyuk, de csak mértékkel. Én az utóbbival értek egyet.

Nagyon sok cikket végigolvasva ezek a legfőbb tények, tanácsok, amiket fontos tudni ezzel a témával kapcsolatban.

Ganodermakávé kontra minden más kávé

A ganoderma kávé arabica kávéból készül. Az arabica kávé 9%-ban tartalmaz koffeint, míg a robuszta kávé 37%-ot. (A két kávé különbségéről itt olvashat többet: http://ganodermakave.info/blog/arabica-kave-vagy-robuszta-kave)

Így alapból már mérsékelve van a koffeinbevitel. De ne felejtkezzünk meg a ganoderma gomba hatásairól! Hiszen a ganoderma a leglúgosabb étel a világon! A ganoderma karbantartja az ereket, a vérnyomást a megfelelő szintre állítja, segíti az emésztést stb. A ganodermában több, mint 200 hasznos összetevő van!

Ennek köszönhetően, a ganodermakávéban levő koffein negatív hatásait a ganoderma hatástalanítja, semlegesíti! Nincs több gyomorégés, savas felböfögés, reflux! A ganoderma gomba lehetővé teszi, hogy a kávénak minden pozitív tulajdonságát élvezzük úgy, hogy ne keljen aggódnunk negatív következmények miatt!

DXN ganodermakávé

Így nem jelent problémát az, ha valaki ganoderma kávé függő, mert az csak az egészségére válik!

Itt be is fejezem blogom írását, mert megyek egy jó ízű DXN ganodermakávét fogyasztani, javaslom, csatlakozzanak és igyanak Önök is egy csészével! :-)

Üdvözlettel,
Nagy Gergely
http://dxnkarrier.hu

Kép: