Jelenlegi hely

Gondolatok a táplálék kiegészítőkről

Ganodermás gyönyörű napot kívánok mindenkinek! :)

A következő sorokban egyszerűen csak hangosan gondolkodom arról, hogy vajon szükség van-e táplálék kiegészítőkre? Nem vagyok orvos és ezért nem is vagyok szakértő, nem áll módomban megmondani a tutit, egyszerűen levezetek egy gondolatmenetet olyan tények alapján, amiket bárki bárhol ellenőrzni tud.

Hallok olyan véleményeket, hogy egyszerűen vegyesen kell táplálkozni és sportolni kell és akkor egészségesek leszünk egész életünkben. Ez tényleg nagyon fontos és elengedhetetlen, de valóban elég ennyi?

Ha egy kicsit is utána olvasunk, meg tudjuk, hogy kutatások támasztják alá, hogy a mai zöldségek, gyümölcsök nem tartalmaznak már annyi tápanyagok, vitamint, mint 50 évvel ezelőtt. Körülbelül felére csökkent a tápanyagok mennyisége. Ennek legfőbb oka, hogy a talaj minősége már nem ugyanaz, már nem tartalmaz annyi ásványi anyagot.DXN Spirulina

A talaj életereje csökken a sok használat után. „Az elsavanyodás, az eróziós kártételek, a tömörödés, a belvízveszély, a szikesedés közismert negatív hatású folyamtok; kevésbé ismert, de az előbbieknél talán nagyobb, hosszabb ideig tartó veszélyt jelent a termékenység romlása, a humusztartalom csökkenése, a létfontosságú mikroelemek hiánya, a tápanyagegyensúly felbomlása. A szennyezések, a kemikáliák, a növényvédő szerek káros hatása is nyilvánvalóvá vált napjainkban.” – írja Dr. Márai Géza

Interneten olvasva szakemberek kutatásait, véleményét hamar rájöhetünk, hogy ezek az állítások igazak. Nem pénzéhes emberek találták ki, hogy rávegyék az embereket, hogy drága táplálék kiegészítőkre dobálják ki a pénzüket – természetesen vannak, akik erre játszanak rá és feleslegesen méreg drága étrend kiegészítőket vásároltatnak meg velük - de alapvetően nem erről van szó, a probléma valós.

A másik oldala a kérdésnek, hogy nem csak arról van szó, hogy milyen minőségű gyümölcsöket, zöldségeket esznek, hanem hogy mellette mit esznek és hogyan? Nagyon felgyorsult a világ, a legtöbb családban már nincs idő arra, hogy leüljenek napi háromszor, hogy nyugodtan, falatozva megegyék a finom, jól megfőzött ételt. Úgy gondolom, nem kell senkinek bizonyítani, hogy a mai napokban milyen szemeteket eszünk. Fogalmunk sincs és igazából nem is akarjuk meg tudni, hogy milyen anyagokat viszünk be nap, mint nap a szervezetünkbe.

DXN Ganoderma Reishi GanoÉs nem is csak az a kérdés, hogy milyen ételt eszünk, hanem az is, hogy milyen gyorsan? Nem mindegy, hogy egy falatot szépen, nyugodtan feldogozunk vagy gyorsan 1-2 rágás után lenyeljük. A szervezetünknek idő kell, míg normálisan fel tudja dolgozni a bekapott falatot. Ha egyszerre túl sok anyag kerül a szervezetbe az káros!

Ezek után számomra nem kérdés, hogy kell-e táplálék kiegészítőt szedni! Én szedek, és folyamatosan szedni fogom, mert szükségem van rá! A DXN termékei között rengeteg minőségi táplálék kiegészítőt találunk, elérhető áron.

Röviden a DXN termesztéséről:

A kutatás és fejlesztés a DXN küldetése, hogy biztosítsa a csúcsminőségű termékek gyártását. Ez a DXN közös erőfeszítése a kutatás fejlesztésében oda vezetett, hogy a vállalat termékei megfelelnek a legmagasabb nemzetközi szabványnak és annyira természetes eredetűek amennyire csak lehetnek.

One World One Market DXN Holding Bhd. Laboratórium Osztálya 2006. július 17-én megkapta a MS ISO/IEC 17025 Akkreditációs Oklevelet a műszaki megfeleléséért, meghatározott műveleti hatóköréért és a laboratórium minőség kezelőrendszerének működéséért.

A kutatás fejlesztés szintén kihangsúlyozza a DXN hosszútávú célkitűzését, hogy elsődleges fontosságúnak tekinti a környezetbarát gyakorlatot és emberi egészséget a gyártás minden fázisában.

A ganoderma gomba, illetve a többi összetevők hatásairól folyamatosan újabb és újabb információkat olvashat itt: Összetevők.

Semmit nem akarok senkire se rákényszeríteni, gondolatébresztőként írtam a fentebbi sorokat és elmondtam rá azt a megoldást, ami nekem és még nagyon sokaknak bevált. Ezek a termékek bizonyítottan minőségi termékek. Édes apámnak 10 gyógyszert kellett szednie, de el kezdte szedni a DXN étrend kiegészítőit – leginkább a Ganoderma RG és GL kapszulákat, illetve a spirulinát – és félév alatt úgy kitisztult a szervezete, hogy egy gyógyszert nem kell már szednie.

Több ilyen bizonyság is van. Ami még ennél is jobb lenne, hogy ha már el se kellene kezdeni a gyógyszerek szedését, hanem megelőzzük a betegséget! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek, azokat nem helyettesíti! Segíthetik a gyógyulást, de elsősorban a szervezet védekező rendszerét, az immunrendszert erősítik!

Tehát a személyes véleményem és következtetésem, tapasztalatom, hogy igen, nagyon nagy szükség van a helyes táplálkozás mellett, a megfelelő, minőségi táplálék kiegészítőkre!

Kép: