Jelenlegi hely

Célkeresztben az egészség

Egészséges napokat kívánok mindenkinek! :-)

Folytatnám, amit elkezdtem az előző blog bejegyzésemben. Mint ahogy a címben is olvasható, a mi célunk az, hogy egészségesek legyünk és másokat is meggyőzzünk arról, hogy fontos ezért küzdeni. Ahhoz viszont, hogy egészségesek tudjunk lenni, tudnunk kell, hogy mik lehetnek ennek az akadályai. Ismernünk kell az ellenséget ahhoz, hogy le tudjuk győzni. Egy nagyszerű orvosi előadásnak a kijegyzetelését olvashatják az alábbiakban.

Célkeresztben az egészség

A stressz is nagyon támadja szervezetünket. Ilyenkor nagyon sok B vitamint fogyaszt a testünk. És ha abból veszítünk, akkor az hatással lesz az idegrendszerünkre, a keringésrendszerünkre és ezért leszünk idegesek és könnyen irritálhatóak, nagyon hamar meg tudunk haragudni valamire. A stressz a petefészekre is hatással van. Azok a nők, akik stresszesek, azoknak a hormonháztartásuk is szétesik. A petefészekben keletkezhet tumor ennek kapcsán. Ugyanez a mellben is. Ezért a stressz fokról fokra meg tud ölni. Ennek megelőzésére, kezelésére alkalmas például a Spirulina, amiben nagyon széles tápanyagrendszer található.

Mindennap eszünk savas ételeket. Kenyér, hús, feldolgozott ételek. A feldolgozott vagy félkész étel azért is veszélyes, mert rengeteg tartósítószert és színezőanyagot tartalmaz. Ezek mellett sok üdítőt iszunk, amik rengeteg vegyi anyagot tartalmaznak és nagyon nagy a cukortartalmuk. A tej is savas. Elvonja a kalciumot a csontból ahhoz, hogy kiegyensúlyozza a Ph-t. Minél több tejet iszunk, annál több kalciumot fog elvonni. A gyógyszerek is savasak.

Az izzadtságátló vegyszereket tartalmaz és olajos. El fogja zárni a pólusokat és így nem is leszünk büdösek. De ha sokat használjuk, akkor a toxinok össze fognak gyűlni azon a részen. A mellrák az egyik következménye ennek.

Tiszta vizet kell innunk. De klórmentes vízben zuhanyozunk? Vagy mikor úszunk, klórmentes vízben úszunk? A klór alacsonyszintű, de folyamatos gyulladást tud okozni a szervezetünkben. Alacsonyszintű gyulladásoknak nincsenek szindrómái. De ezek a gyulladások hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az erek falai érdessé váljanak. A pH-nak 7,35nek kell lennie. Ha nagyon sok húst fogyasztunk és a vérünk ragacsossá válik, akkor hosszútávon a vér lemezkék összetapadnak, és az vérrögöt képezhet, ami dugulást okozhat a vérkeringésünkben.

A vér oxigént, élelmet, immunsejteket szállít és eltávolítja a toxinokat a testből. De ha a vérünk ragacsos, akkor meg tud tapadni bizonyos része az erek belsőfalán. Meg kell vizsgálnunk a vérünk pH-ját, hogy elegendő-e. Ha a vérünk ragacsos, az olyan mintha egy vödör sarat öntöttünk volna az aquáriumba és kihalnak a halak. Ugyanúgy a sejtjeink is elhalnak. Hosszútávon ez meg fogja rongálni a sejteket. És így nem fog jól működni a hasnyálmirigyünk, ebből fakad a cukorbetegség. Ez csak idővel alakul ki, 10-15 év kell ahhoz, hogy ebből kialakuljon egy olyan betegség, mint a cukorbetegség, magas vérnyomás, rák stb.

A magas vérnyomás az egy tünet. Ez a tünet mutatja, hogy a vérünk ragacsos, a mikro keringésünk akadályozott. A szervezetnek ezért sokkal erősebben kell pumpálni, hogy menjen a keringés. Az orvos adhat olyan gyógyszert, ami helyreállítja a vérnyomást. De független attól, hogy így kontrol alatt van-e tartva, a folytatás az, hogy a vérkeringés érhálózatával keletkezhetnek gondok. Ebből keletkezhet a stroke. Mikor a véráram teljesen blokkolt, ebből származik a stroke. Ez fogja az agysejtjeit rongálni.

Másik a szívproblémák. Mikor valakinek mellkasi fájdalmai vannak és elmegy az orvoshoz, akkor az orvos azt mondja, hogy vizsgáltassuk meg a szívünket. Ha a röntgen kimutatja, hogy van egy blokk a koszorúérben, akkor az orvos lehet csinál egy kis műtétet, hogy átláthatóvá tegye az ereket ebben a koszorúérben. Ha betegnek már nincs fájdalma, akkor el is felejti a szívproblémát, folytatja az életet, amit élt és így sajnos ez a blokk visszatérhet. Ha összerakjuk a teljes vérhálózatot, akkor rájövünk arra, hogy ez a blokk nem csak a szívünkben keletkezhet, hanem pl. az agyban is vagy más szervekben is. Ezzel a gyenge vérkörnyezettel folytatva potenciális rákjelöltek vagyunk.

Mostanra ennyi. Nagyon tanulságos szerintem, hogy nagyon sok minden a vérből, a vérkeringésből indul ki, ezért nagyon nagy hangsúlyt kell tenni arra, hogy az rendesen működjön! Erről is beszélt az orvos és a következő blog bejegyzésekben ezt le is fogom írni.

Addig is mindenkinek szép nyarat, jó egészséget és jó ízű kávézásokat kívánok! :-)

Üdvözlettel,
Nagy Gergely
nagy.gergely@ganodermakave.info
http://dxnkarrier.hu

Kép: