Jelenlegi hely

Arabica kávé vagy robuszta kávé?

Kedves Olvasó!

Az alábbiakban a címben szereplő két kávétípus különbségeiről fogok írni.

Arabica kávé vs. Robuszta kávéA két legismertebb kávéfajta az arabica kávé és a robuszta kávé. A kettő között minőségbeli és ízbeli különbségek is vannak. Az arabica kávé ízesebb, aromásabb. Az utóíze is nagyon jó, hosszantartó karamellás. Az Arabica kávé koffein tartalma harmadannyi, mint a robuszta kávébabé. Ezenkívül az arabica kávébabok kevesebb savat tartalmaznak.

Az arabica kávébabokat 1000-2000m magasságban, a trópusi égöv vulkánikus talajú, hegyvidéki tájain lehet termeszteni.

Míg a robuszta kávénak kesernyésebb íze van, sokkal savasabb és túl sok koffeint tartalmaz. Tehát az egészségre károsabb hatással van, míg az arabica kávé inkább jó hatással van az egészségre. A robuszta kávé sokkal alacsonyabb magasságban is megterem és sokkal több terem belőle. Ezért is a robuszta kávé sokkal olcsóbb, mint a minőségi arabica kávé. Ennek köszönhetően az áruházak, közértek zömében robuszta kávét árusítanak.

Természetesen az arabica és robuszta kávén belül is vannak minőségi különbségek. Vannak nagyon jó minőségi robuszta kávék és vannak rossz minőségi arabica kávék is, de alapvetően az arabica kávét tekintik minőséginek és az ára is ezért drágább.

Van olyan is, hogy keverik a kettőt, de nem egyszer előfordul, hogy 100% arabica kávét írnak rá 1000-2000Ft-os kávékra, de valójában azok közé robuszta kávét is kevertek. Általában az olcsó, névtelen kávé márkák azokat a kávébabokat veszik meg és adják el, amik a minőségi, nagy kávé márkák követelményeinek nem feleltek meg. Illetve rengeteg olyan kávé van a boltokban, amik csak 9% vagy akörüli kávét tartalmaznak. Azok ártalmasak leginkább az egészségre.

A DXN Ganoderma kávéi minőségi, 100% -os arabica kávét tartalmaznak, mindenféle tartósítószer nélkül. És ehhez van hozzákeverve a ganoderma gombakivonat, aminek hatásairól már sokat olvashattak és olvashatnak az oldalamon. Röviden annyit, hogy az arabica kávé egészségre gyakorolt jó hatásai mellett a ganoderma tisztítja a vérereket, beállítja a normális vérnyomást, erősíti az immunrendszert.

Zárásul egy gyönyörű, étvágygerjesztő kép, aminek hatására szerintem rögtön megkívánja és egy ízletes, aromás arabica kávét szerene majd inni! :-)

Finom arabica kávé

Kép: